Vijver Aanleggen

Vijver Aanleggen ? Laat Ook Uw Droom Vijver Binnen Enkele Stappen Van Nu Werkelijkheid Worden


Gefeliciteerd; U gaat een Vijver aanleggen, of U heeft besloten uw Vijver uit te breiden, te vernieuwen, of wéér te veranderen, of geheel aan te laten leggen.

Beste Vijverliefhebber,

Om tot realisatie van een vijver te komen zijn er diverse stappen, welke op volgorde moeten worden doorgenomen. Hierbij wordt de uiteindelijke keuze van het Type vijver tot en met de afwerking stap voor stap besproken en doorgenomen. De volgende stappen bij vijver aanleggen worden op volgorde doorgenomen:

1) Vijver Aanleggen; Vijver keuze Hierbij worden de wensen van de klant uitgewerkt tot een definitieve keuze. Bij de keuze van het type vijver wat wordt gekozen, is het belangrijk om een paar praktische vragen kritisch te beantwoorden.
Gezien ieder vijvertype ( koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuinvijver ) onderhoud en verzorging vergt, is het van belang te weten hoe hoog en waar de frequentie van onderhoud en verzorging ligt. Voordat we een vijver aanleggen, bekijken en bestuderen wij graag met u de wensen en mogelijkheden om samen met u tot een gepaste keuze te komen. Door ter plaatse de plannen voor uw vijver te bekijken en te bespreken, zal er een passend advies tot stand komen. Als we een vijver aanleggen, zal het type vijver en de algemene uitstraling van de tuin zijn mede bepalend voor de definitieve keuze van de vijver die in uw tuin past. Indien de beleving van de vijver niet samenvalt en één is met de tuin en de omgeving, zult u nooit optimaal kunnen genieten en tot rust komen bij uw vijver.
Bij het geboren idee vanuit de klant is een basis voor het project Vijver Aanleggen gelegd. Vervolgens zal er kritisch worden gekeken naar de haalbaarheid van de plannen, welke we stapsgewijs zullen uitwerken. Voordat we de vijver aanleggen, zal de mate en intensiviteit van onderhoud uitvoerig worden besproken, om uiteindelijk tot de juiste Filter keuze te komen.

2) Ontwerp vijver aanleggen: Het ontwerp van het type-vijver zal tot stand komen na de vijver-keuze en de samenhangende aspecten. Nadat de keuze van uw vijver vast staat kunnen we nog geen vijver aanleggen,  we zullen het ontwerp eerst verder uitwerken. Afhankelijk van de vijver keuze zal er een passend ontwerp gemaakt worden in samenspraak met u. Samen met u zal dan een schets van de vijver gemaakt worden passend in uw tuin. Indien u een geheel nieuwe tuin wilt laten aanleggen, zullen we eerst de plaats en grootte van de vijver bepalen. Als we de vijver aanleggen, zal afhankelijk van het gekozen materiaal worden bekeken hoe we de vijver aanleggen of de vijver bouwen.
Als we een strakke vijver aanleggen, is het mogelijk om een voorgevormde vijver van HDPE te laten maken, of de vijver te laten opmetselen. Een opgemetselde vijver kan worden bekleed met Rubber EPDM vijverfolie, PVC vijverfolie, Rubber coat of met Polyester. Wordt hierbij gekozen om een filterput te maken langs de vijver, dan is het ideaal om een vlonder te gebruiken voor de afwerking.
Indien we een natuurlijk ogende of vrije vorm vijver aanleggen, dan is het mogelijk om een verstevigde kunststof rand te gebruiken, of om het bovenste vijver gedeelte op te metselen, zodat er een stevige rand ontstaat. Indien we uw vijver aanleggen zal bekleding van dit type vijvers meestal met EPDM vijverfolie of met Rubber coat zijn.
Bij een vijver aanleggen geldt voor alle vijvers dat er ter plaatse wordt gekozen om de de juiste plek voor de bodem drain en de skimmer te kiezen. Afhankelijk van het type vijver is de keuze voor een wand skimmer of een drijvende skimmer bepalend. Tijdens het ontwerp zal rekening worden gehouden met afvoeren en leidingen welke ter plaatse of in de filterput uit moeten kunnen komen. Het bepalen van de plaats en het type van een waterval is vaak afhankelijk van de buren, waarbij geluidshinder meegenomen dient te worden..

3) Uw vijver aanleggen: Het project vijver aanleggen zal uiteindelijk stap voor stap in gang worden gezet. Hierbij wordt in eerste instantie begonnen met het uitzetten van de vijver voordat we  de vijver aanleggen. Vervolgens zullen de graafwerkzaamheden worden uitgevoerd; dit houd in dat de  aanleggen te vijver, wordt uitgegraven met de gleuven voor de leidingen. Daarna worden de leidingen als eerste gelegd, naar de filterput indien van toepassing. De leidingen bestaan uit de riolering, aftap punt water en de stroomkabel. Vervolgens worden de leidingen voor de bodemdrain inclusief de bodemdrain, de leiding voor de skimmer, en de eventuele leidingen voor de retour na de vijver. Indien nodig worden de bodemdrains in het beton gestort.
Hierna word begonnen met opmetselen of opbouwen van de wanden. Uiteindelijk zal de vijver worden bekleed met de gekozen bekleding.  Bodem drain, skimmer en doorvoeren worden tevens mee gemonteerd. Wanneer de testen akkoord zijn wordt het systeem in bedrijf gesteld.

4) Afwerking en beplanting vijver aanleggen: Nadat de vijver is gerealiseerd en alles uitvoerig is getest wordt de afwerking van randen etc. in gang gezet. Voordat we de vijver aanleggen moeten we nog even stilstaan bij de beplanting, deze zal vervolgens het eindresultaat tot het gewenst geheel brengen. De Randafwerking kan bestaan uit Chinees of Belgisch hardsteen, of overige randen na keuze. De randen wordt vastgelegd op de vijverrand, zodat de folie geen kant meer uit kan. De vijverplanten en waterplanten in het plantenfilter komen in het vijver substraat te staan, zodat deze lekker snel weg kunnen groeien. De keuze vijverplanten welke bij de beplanting van uw vijver worden gebruikt zijn vaak echte nitraatvreters.
Een vijver aanleggen met een alternatieve randafwerking kan bestaan uit grind, rivierkeien of grotere rotsblokken waardoor er een natuurlijk uitzicht wordt gecreëerd. Als we een Koi vijver aanleggen, worden rivierkeien en rotsblokken ook vaker gebruikt net als in Japanse tuinen, om een miniatuur gebergte na te bootsen.Vervolgens wordt de filterput afgewerkt door hier een vlonder op te leggen of door deze af te dekken met natuursteen. Wanneer er een vlonder over de filterput wordt gelegd kan deze worden gebruikt als zitje. De beplanting zal vervolgens het eindresultaat tot het gewenste geheel brengen. Oeverbeplanting en beplanting rondom de vijver maken het geheel nu helemaal af. Natuurlijk is met de beplanting een de sfeer rondom de vijver helemaal te bepalen. Hierbij kunt u denken aan een Toscaanse tuin, een Japanse tuin, een Westerse tuin, of een moderne strakke tuin.Vijver aanleggen

 

Beste Vijverliefhebber,

 

U wilt een vijver aanleggen; Voelt u zich ook zo overweldigd en overspoeld door alle informatie die u tegenkomt op het internet, nadat u even wat informatie ging opzoeken?
Werd ook u helemaal dol en zag u door de bomen het bos niet meer door alle tegenspraken die u tegenkwam tijdens uw zoektocht op het internet “Vijver Aanleggen”.

 • Bent u ook getroffen door het Vijvervirus en gaat ook u een Vijver aanleggen, of wilt u opnieuw de vijver aanleggen of aan laten leggen?
 • Bent u ook net als velen tegen vele obstakels aangelopen; U wilt een vijver aanleggen en weet ook u niet meer waar te beginnen?
 • U gaan een vijver aanleggen, maar weet u waarom uw vijver welke diepte nodig heeft of mag hebben?
 • U gaat uw vijver aanleggen, maar weet u welk filtersysteem u moet kiezen en waarom juist dat filter systeem?
 • Weet u nog welke stroming er in uw vijver aanwezig moet zijn en waarom?
 • Bent ook u ondertussen keihard met de neus op de harde feiten gedrukt en gaat u ook al uw Derde Vijver Aanleggen omdat u niet eerder tevreden was?
 • Is het voor u ook niet de tijd om al deze zorgen achter u te laten en een simpele manier te ontdekken, om door een Professional uw Vijververlangen of Vijverontwerp in kaart te brengen.

 

U gaat nu een vijver aanleggen, en hebt gekozen uit een  Zwemvijver, Koivijver, Natuurvijver, Tuinvijver of Spiegelvijver.
Het vergt jaren ervaring, expertise, kennis, en vaak kapitalen aan “leergeld” voordat u weet waar te beginnen en juist waarom daar te beginnen. (Om nog maar niet te spreken alle vijvers die al eerder gebouwd heeft en weer opnieuw en opnieuw.)
Van daar de bekende uitspraak: “Uw Droom Vijver Bouwt U Pas De Derde Keer”

Met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring, is Van de Pas Vijver en Tuin
De Vijver Specialist van Nederland en België.


Steeds meer merken we dat mensen het zat zijn om vele duizenden Euro’s weg te gooien door maar steeds weer opnieuw te moeten beginnen en Filtersystemen aan te schaffen die in werkelijkheid veel te klein zijn voor de Vijver. Ook worden mensen moe van alle informatie en tegenstrijdigheden die ze vinden op het internet, waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Het vinden van gerichte informatie en persoonlijk advies is dan ook een uitdaging voor iedere Vijverliefhebber.

Na regelmatig vallen en opstaan, het maken van de nodige fouten, en het betalen van onnodig veel leergeld begrijpen wij als geen ander precies welke uitdagingen u tegenkomt als het aankomt op het maken van de juiste keuzes.

Hoe Kan Ik Het Beste Mijn Vijver Aanleggen?

Waarschijnlijk dollen ook de volgende vragen door uw hoofd:

 • Waar begin ik?
 • Hoe pak ik het aan?
 • Op welke plek moet ik de vijver aanleggen en waarom?
 • Welk type vijver is voor mij het geschiktst?
 • Waar moet ik opletten bij het maken van mijn ontwerp?
 • Hoe diep moet en mag ik de vijver maken?
 • Hoe creëer ik de juiste stroming in mijn vijver?
 • Hoeveel tijd heb ik iedere week voor onderhoud?
 • Hoeveel tijd vergt een filtersysteem elke week?
 • Welk filtersysteem moet ik dan kiezen?
 • Welke pomp kan ik kiezen?
 • Heb ik de beste kwaliteit/prijsverhouding?
 • Welke vissen wil ik in de Vijver zetten?
 • Welk resultaat kan ik verwachten?
 • Welke rand afwerking past het beste bij mij?
 • Hoe weet ik zeker dat………ect……….?

 

“Wat zou het voor u betekenen als wij al deze vragen en zorgen voor u weg kunnen nemen?”vijver aanleggen

Wat betekent het voor u als u ruim 20 jaar gespecialiseerde expertise en ervaring als Vijverspecialist achter u heeft staan, om u te verzekeren dat alle bovenstaande vragen voor eens en altijd voor u tot het verleden behoren.

 

Vul onderstaan formulier in en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op, om Uw Vragen Gratis te Beantwoorden:

*
Uw e-mail adres:
*
Voornaam:
*
Achternaam:
*
Plaats:
*
Telefoon:
Aanvragen informatie Vijver Aanleggen

 

Voor het maken van een afspraak, kunt u ook altijd telefonisch (+31 (0)6 536 99 362) contact met ons opnemen;

 

U gaat nu ook een vijver aanleggen ? wij kijken er naar uit om ook uw droomvijver werkelijkheid te laten worden.

 Vijver Aanleggen is onze Specialiteit, evenals Filtertechniek gezondheidsproblemen bij Japanse Koi.

Met Vriendelijke Groeten,

 

Robert van de Pas

Het Van de Pas Vijver en Tuin Team

Uw Vijverpomp laten draaien op Zonnepanelen?