Zonnepanelen En Zonne-energie

door | februari 18, 2014

Zonnepanelen En Zonne-energie

Zonnepanelen en Zonne-energie, maar wie is wie en waar moet ik zijn?

Er zijn op de markt diverse aanbieders van zonnepanelen en zonne-energie systemen ook wel de pv-installaties genoemd welke bestaan uit zonnepanelen, de constructie en een omvormer. Je hebt aanbieders die enkel de zonnepanelen verkopen met of zonder bevestigingsconstructie voor deze op het dak vast te leggen. Daarnaast zijn er ook aanbieders die enkel omvormers en bedrading verkopen voor de aansluiting op het net.

Zonnepanelen Doe Het Zelf PakketZonnepanelen Doe Het Zelf

U zult ook vele aanbieders vinden die de zogenaamde snelle handel of wel de doe het zelf pakketten verkopen. Echter zetten we hierbij wel een kanttekening, namelijk dit systemen zijn zo samengesteld dat de zonnepanelen met de combinatie van omvormer onder de meest gunstigste omstandigheden zijn berekend. Gemiddeld genomen zijn er maar weinig daken die aan deze meest gunstige omstandigheden voldoen, daarbij komt ook nog eens dat iemand aan de kust een veel hogere lichtintensiteit heeft dan iemand uit het oosten van het land. De prijs van een doe het zelf pakket met zonnepanelen is dus in de meeste gevallen wel erg gunstig, maar u laat vaak wel veel rendement liggen wat zonde is gezien veel installaties toch al snel 30 jaar mee kunnen. Als we dan gaan rekenen dat over 30 jaar een verlies van al snel 10% u 3 jaar opbrengst mis kunt gaan lopen. Dit is natuurlijk zonde van uw investering waarbij we nog niet eens het gunstige geval hebben uitgerekend, want als een omvormer is afgestemd op de installatie in uw situatie kan deze dus nog een 10% extra opbrengen, waardoor er een verschil van 6 jaar opbrengst in een systeem kan zitten.

Zonnepanelen Installatie Door Installateur

U zult nu denken “ach weet je wat we laten het gewoon aanleggen door een installateur”, want dan komt het ook altijd wel goed. Nou je mag inderdaad verwachten dat een installateur u wel een goed systeem verkoopt en de knowhow heeft om dit per situatie uit te rekenen. Helaas zijn er ook veel pioniers op de markt die in de crisistijd van het ene in het andere springen. Om er zeker van te zijn, dat u een goede installateur heeft vraag deze dan ook waarom deze keuze van zonnepanelen en waarom deze keuze van omvormer. Of stel simpel de vraag wat het belangrijkste is van de installatie, de zonnepanelen of de omvormer. U kunt ook navragen of de installateur de zonnepanelen installeert volgens een normhandboek, hiervoor is namelijk maar één Handboek op de markt.

Mocht u na aanleiding van dit artikel nog vragen hebben over Zonnepanelen, of over een Zonnepanelen installatie neem dan gerust contact met ons op.

 

Een gedachte over “Zonnepanelen En Zonne-energie

  1. Pingback: Zonnestroom Uit Zonnepanelen Werkt! - Uw Elektricien | Service Ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *